Web Analytics Made Easy - Statcounter

متأسفانه طی چند هفته‌ی اخیر، اخبار تأمل و تألم‌برانگیزی از تلاش زایدالوصف بعضی از مسئولان عالی‌رتبه‌ی نظام، جهت مستثنی کردن سازمان خودشان از قانون منع به کارگیری بازنشستگان، طی نامه‌نگاری‌هایی با رهبری، به گوش می‌رسد. به طور ویژه، این رفتار و پیگیری‌ها، از سوی سازمان صدا و سیما، بسیار پررنگ بوده و برخی نگرانی‌ها را ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این باره، ذکر نکات ذیل، مفید به نظر می‌رسد:

۱- قانون منع به کارگیری بازنشستگان، تصویب شد با هدف تحقق اصل گردش قدرت و تزریق خون جدید به رگ‌های سازمان‌ها و نهادهای مختلف نظام و کشور. این قانون بناست اجرا شود، تا دیگر عرصه‌ی تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی و مدیریت در کشور، محدود نشود به آن ۳، ۴ هزار نفری که از ابتدای انقلاب، در حال فعالیت هستند.
این اتفاق عدم اجرای چرخش قدرت، اتفاقا در صدا و سیما، به کلیشه‌ای‌ترین و شدیدترین حالت ممکن از اول انقلاب تاکنون وجود داشته است و اکنون رئیس صدا و سیما از این فرصت جهت بهره‌بردن از این توفیق اجباری می‌تواند استفاده کند، اما به هر تدبیر، ایشان عوض اجرای تمام و کمال قانون، بیشتر هم و غم خود را صرف نامه‌نگاری به رهبری کرده‌اند.

۲- آقای علی عسگری، بارها به اعتقاد قلبی‌اش به جوان‌گرایی اذعان داشته و برای اثبات آن، بسیاری از جوانان دهه پنجاهی و شصتی را طی یک سال اخیر، منصوب کرده است. این‌که در این انتصاب‌ها، ایشان علاوه بر لحاظ کردن شاخص جوان‌گرایی، چقدر دیگر معیارها را نیز لحاظ کرده‌اند، از مجال و حوصله‌ی این یادداشت خارج است، اما برای نمونه، لااقل در موردی مانند تغییر رئیس دانشگاه صدا و سیما و انتصاب آقای شهاب اسفندیاری ۳۹ ساله، نتایج اجرای صحیح رویکرد جوان‌گرایی، بر درون دانشگاه و بیرون دانشگاه مشخص شد.
این‌که آقای علی عسگری، علی‌رغم شعارهای زیبای جوان‌گرایی و عمل به آن در بسیاری از انتصابات اخیر، تحول صدا و سیما را از مدیران بازنشسته و محترم سازمان توقع دارند، بسیار عجیب است. این مدیران محترم، خدماتشان را به مردم، نظام و سازمان، تا توانسته‌اند، عرضه داشته‌اند؛ مگر مدیران بازنشسته‌ای که از دهه‌ی شصت در حال فعالیت در صدا و سیما هستند، دم مسیحایی دارند که رئیس محترم سازمان، از این عزیزان، توقع معجزه و تحول دارد؟

۳- آن‌چه می‌تواند بسیار نگران‌کننده باشد، روشی است که آقای علی عسگری، با تحت فشار دادن رهبری، تلاش می‌کند تا از ولی‌فقیه، حکم حکومتی برای مستثنی شدن سازمان متبوعه‌اش از این قانون بگیرد. اگر رؤسای سازمان‌ها و نهادهای دیگر هم با همین رویکرد، شروع به نامه‌نگاری‌هایی از این دست کنند، آیا این قانون پربرکت، در مقام عمل، امکان اجرایی شدن پیدا می‌کند؟
این‌که حکم حکومتی ولی‌فقیه، خرج مدیریت و ریاست مادام‌العمر مدیرانی شود که از اول انقلاب تاکنون، هر گلی می‌توانسته‌اند بر سر سازمان زده‌اند شود، آیا شکی هست که باعث لطمه‌خوردن به جایگاه رهبری نیز می‌شود؟ یعنی فلسفه‌ی وجودی و شأن نزول حکم حکومتی ولی‌فقیه، باید در جهت فرمانروایی مادام‌العمر پیرمردها و بازنشستگان استفاده تعریف شود و‌ مصداق یابد؟
وقتی چنین رفتاری، از مسئولی دلسوز و معتدل مثل آقای علی عسگری -که شعار جوان‌گرایی می‌دهد و در مواردی، عمل هم کرده است- دیده می‌شود، از دیگر مسئولان چه توقعی می‌شود داشت؟!

۴- از آن‌جا که مفهوم رسانه، طی دهه‌ی نود، شدیدا و عمیقا از همه جهت حتی از نظر ماهوی، دچار تحول و حتی استحاله شده، اتفاقا اگر بپرسند که «کدام سازمان، بیش از همه نیازمند اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان است؟» پاسخش همین صدا و سیماست. در علم مدیریت، بسیار توصیه می‌شود که از باتجربگان کارکشته، در مقام مشورت و از جوان‌ترها، در مقام اجرا استفاده شود. حال نکته این‌جاست، که وقتی شنیده می‌شود که وقتی مدیران بازنشسته‌ی سازمان، بعضا آن‌جا که کار گره می‌خورد، سراغ جوان‌ترها می‌روند تا فلان مسأله‌ای که مربوط به سازمان است و به برنامه‌سازی و رسانه‌های نوین گره خورده را حل کنند و می‌بینیم که در عمل، حتی در مشورت دادن هم عمدتا جوان‌ترها دارند به بازنشستگان مشورت می‌دهند، آیا این به معنای به پایان رسیدن عینی و مطلق عمر خدمت مدیران سازمان نیست؟

۵- توجه به این نکته و تأکید بر آن ضروری است، که شأنیت حکم حکومتی، ایفای نقش اهرم فشار برای درجازدن در وضع موجود و ابقای بازنشستگان نیست، بلکه برای برون‌رفت سریع‌تر و بهتر از این وضع گرفتاری در هزارتوی حلقه‌های افراد محدود بازنشسته و ناکارآمد قدرت است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۰۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی

 

به گزارش تابناک، هیئت وزیران در تاریخ ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، میزان افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ را تصویب کرد. به موجب این مصوبه از تاریخ اول فروردین ۱۴۰۳، کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کار افتادگی و مجموع مستمری‌های بازماندگان مشمول قانون تأمین اجتماعی که تا پایان سال ۱۴۰۲ برقرار شده، برای دریافت‌کنندگان حداقل مستمری موضوع مواد (۹۶) و (۱۱۱) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴، به میزان سی و پنج درصد (۳۵%) افزایش می‌یابد.

 

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۲/۱۲ به پیشنهاد شماره ۱۷۸۴۷ مورخ ۱۴۰۳/۲/۸ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد ماده (۹۶) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ تصویب کرد:

از تاریخ ۱۴۰۳/۱/۱ کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کار افتادگی و مجموع مستمری‌های بازماندگان مشمول قانون تأمین اجتماعی که تا پایان سال ۱۴۰۲ برقرار شده است، برای دریافت‌کنندگان حداقل مستمری موضوع مواد (۹۶) و (۱۱۱) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴، به میزان سی و پنج درصد (۳۵%) افزایش می‌یابد به نحوی که مجموع دریافتی مستمری‌بگیران با احتساب افزایش مذکور و کمک هزینه‌های جنبی عائله‌مندی، اولاد، تأمین معیشت و مسکن کمتر از یکصد میلیون و نهصد و شصت و یک‌هزار و پانصد و شصت (۹۶۱،۵۶۰، ۱۰۰) ریال نباشد.

همچنین مستمری مشمولین از کارافتادگی جزئی و سایر افرادی که مستمری آنان به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه برقرار شده به میزان سی و پنج درصد (۳۵%) افزایش یافته و به نسبت از مزایای جنبی مذکور برخوردار خواهند شد. مستمری دریافت‌کنندگان بالاتر از حداقل به میزان بیست و دو درصد (۲۲%) مستمری آنان در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به علاوه مبلغ ثابت شش میلیون و نهصد هزار و هفتصد و هشتاد (۷۸۰، ۶،۹۰۰) ریال افزایش می‌یابد.

۲- کمک هزینه عائله‌مندی و اولاد کلیه مستمری‌بگیران واجد شرایط همانند بازنشستگان دستگاه‌های اجرایی وفق بند (۴) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری افزایش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگان تعیین تکلیف شد /ضوابط اجرایی قانون بودجه سال جاری ابلاغ شد
  • انتقال سند سهام آلومینیوم جنوب برای مطالبات بازنشستگان
  • حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی طبق قانون افزایش یافته است
  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان
  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان/ میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌بگیران اعلام شد
  • حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟
  • عدد نهایی حداقل «حقوق» بازنشستگان مشخص شد
  • حداقل «حقوق» بازنشستگان؛۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان؛ افزایش ۱۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و اولاد
  • حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟ کف و سقف جدید حقوق اعلام شد
  • ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی